Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V.
Verkocht

Boterdiepstraat 47 II Amsterdam

Omschrijving

* * * EEUWIGDUREND AFGEKOCHTE CANON * * *

Algemeen:
Unieke dubbele bovenwoning met maar liefst 5 kamers en een woonoppervlakte van circa 86 m², verdeeld over de tweede en derde verdieping en gelegen midden in de Rivierenbuurt.
Eigenlijk biedt de locatie in de Rivierenbuurt alleen maar voordelen. Zo zijn er op loopafstand diverse supermarkten te vinden, maar ook de buurtbakker en de groenteman bestaan hier nog. Gezellige restaurantjes en cafés, het is allemaal binnen handbereik.
Met het dr. Martin Luther King park, gelegen aan de Amstel, om de hoek is ook recreëren en ruimte voor sport volop aanwezig. Met het De Mirandabad, diverse sportscholen en natuurlijk roeiverengingen is het aanbod compleet.
De bereikbaarheid van deze omgeving is zonder meer goed te noemen. Met de fiets is het centrum van Amsterdam in 20 minuten bereikbaar. NS station Rai/Zuid ligt op 10 minuten fietsen, terwijl de diverse uitvalswegen per auto binnen enkele minuten te bereiken zijn.

Indeling:
De woning entree bevindt zich op de tweede verdieping. Bij binnenkomst valt direct de ruime en lichte voorkamer op. Met name de erker maakt deze ruimte tot een sfeervol geheel. Aan deze kamer grenst nog een kleine zijkamer. Aan de achterzijde ligt de tweede (slaap)kamer, met openslaande deuren naar het balkon. Eveneens aan de achterzijde ligt de keuken, met dubbel aanrecht. In het hart van deze verdieping is de moderne badkamer voorzien van een inloopdouche, toilet en een fonteintje.

Via een interne trap is de derde verdieping bereikbaar. Op deze verdieping zijn twee royale kamers en een tweede douche. Grenzend aan de achterkamer is gelegenheid gecreëerd om gebruik te maken van een deel van het platte dak, heerlijk voor een zomerse avond!
De huidige indeling dateert van 2006. Daarbij zijn toen eveneens nieuwe ramen en kozijnen geplaatst, voorzien van dubbel glas. Ook is de elektrisch installatie toen nagelopen.

Voorzieningen:
Het appartement is voorzien van:
– Energielabel D;
– Dubbele beglazing;
– CV-installatie merk Vaillant type VHR combiketel bouwjaar 2019;

Lasten (per jaar 2023):
WOZ-waarde: € 633.000,00 (Peildatum 01-01-2022)
OZB: € 272,82
Waterschapslasten: € 79,26
Rioolrecht: € 160,43
Erfpachtcanon: Afgekocht
Servicekosten: € 1.603,32

Oppervlakten:
Bruto vloeroppervlakte: 86,1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte (balkon): 4,6 m²
Gebruiksoppervlakte (dakterras): 5,6 m²
Bruto inhoud: 287,0 m³

Juridische omschrijving:
het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de tweede verdieping, met bijbehorende berging gelegen op de zolderverdieping van na te melden gebouw, plaatselijk bekend als Boterdiepstraat 47-II te 1079 SV Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie V complexaanduiding 11031-A, appartementsindex 3, uitmakende het één/derde (1/3) aandeel in de gemeenschap, bestaande uit het eeuwigdurend recht van erfpacht van een perceel grond, eigendom van de gemeente Amsterdam, gelegen te Amsterdam aan de Boterdiepstraat, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie V nummer 7485, groot één are dertig centiare;

Eigendom:
Het appartement/gebouw is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam, die op haar beurt de grond heeft uitgegeven in erfpacht. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:
– Eeuwigdurende erfpacht
– Algemene voorwaarde voor eeuwigdurende erfpacht 2016 zijn van toepassing
– Canon is voor het voortdurende tijdvak en het eeuwigdurende tijdvak afgekocht!
– De bestemming volgens de erfpacht is woning en berging.

Vereniging van Eigenaars:
VvE gebouw Boterdiepstraat 47 te Amsterdam. De vereniging bestaat uit 3 leden en is ingeschreven in het handelsregister (KvK) onder nummer 51393891. De servicekosten bedragen € 133,61 per maand. De administratie wordt gevoerd door:
DK VvE Beheer
Aidastraat 20-22 | 1183 PB Amstelveen
Telefoon: 020 – 64 198 36 | E-mail: info@dkvvebeheer.nl

Niet zelf bewoningsclausule:
Koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeen gekomen, dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden.

Ouderdomsclausule:
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte meer dan vijftig (50) jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuw te vervaardigen onroerend goed (met deze bestemming). In afwijking van het daarover gestelde in deze koopakte komt het geheel of ten dele ontbreken van een of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper. Bouwkundige kwaliteits-gebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik.

Asbestclausule:
Aan de verkoper is niet bekend dat in het verkochte asbest is verwerkt, anders dan in de tijd waarin het verkochte werd vervaardigd, te doen gebruikelijk was. Bij eventuele verwijdering van de asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden getroffen. Koper verklaart hiermede bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van enige asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond.

Maatvoeringsverklaring:
De gebruiksoppervlakte zoals vermeld in de brochure en/of de aanmelding op Funda is berekend conform de in de branche vastgestelde Branche Brede Meetinstructie (afgeleid van de NEN 2580-norm). De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze rekenmethode. Bij het tot stand komen van een koopovereenkomst verklaart koper voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Makelaar verkoper heeft zijn uiterste best gedaan de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en die van een professioneel bedrijf en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Koper wordt voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Mocht de maatvoering voor een koper van evident belang zijn, dan dient koper dat uiten en verklaren zij door de verkopend of aankopend makelaar voldoende te zijn geadviseerd, om dit zelfstandig nog eens na te (laten) meten.

In zoverre de tekst van deze brochure en/of vermelde clausules door de vertaling anders kan worden geïnterpreteerd, dan geldt de Nederlandse versie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Aangeboden sinds
12 februari 2024
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, bovenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
86 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
10 m²
Inhoud
287 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Vaillant (gas gestookt combiketel uit 2019, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Amsterdam V 11031
Eigendomssituatie
Erfpacht
Perceel
ASD18-V-11031

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Overige media