Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V.
Verkocht

Van Breestraat 81 2 Amsterdam

Omschrijving

Algemeen:
DRIEDUBBEL BOVENHUIS met een oppervlakte van circa 196 m2 bestaande uit een royale woonkamer (en suite), 4 slaapkamers, twee balkons en een ruim dakterras in de “Concertgebouwbuurt”, met een privéopgang. Verder heeft het appartement diverse mooie authentieke details zoals sierplafonds, marmeren schouwen en fraaie en suitedeuren.
In de directe omgeving zijn veel winkels en horeca gelegenheden. De bekende Cornelis Schuytstraat is om de hoek en het Vondelpark ligt op loopafstand (200 m) evenals de P.C. Hooftstraat. U vindt op 4 minuten lopen openbaar vervoer, zowel het centrum in als de stad uit. In dit deel van de stad is er (nog) geen wachtlijst voor een (bewoners)parkeervergunning, dit in tegenstelling tot de rest van Amsterdam.

De woning (appartementsrecht) is een bijzonder royaal (circa 196 m2) driedubbel bovenhuis, zes kamers (waarvan vier slaapkamers), twee balkons (op het zuiden, over de volle breedte van het pand en dieper dan gebruikelijk), een heerlijk dakterras (vrij uitzicht) en dat alles gesitueerd over de tweede, derde en vierde verdieping van het gebouw.

Indeling:
Entree (eigen opgang) op de bel-etage. Van hieruit een (privé) trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping (ca. 74 m²):
Op de tweede verdieping zijn een royale kamer en suite, de keuken, een toilet en de meterkast. De kamer en suite hebben mooie sierplafonds, 2 zwart marmeren schouwen en fraaie en suitedeuren. Verder heeft de L-vormige woonkamer (en suite) aan de voorzijde 3 grote schuiframen en aan de achterzijde openslaande deuren naar het diepe balkon. Dit balkon ligt op het zuiden en kijkt uit op de fraaie Obrechtkerk aan de Jacob Obrechtstraat.
De moderne keuken kent ook authentieke details (schouw en inbouwkast) en is voorzien van diverse apparatuur (gaskookplaat, onderbouwijskast en vaatwasser) met hardstenen aanrechtblad.

Derde verdieping (74 m²):
De derde verdieping heeft 3 (slaap)kamers, een ruime badkamer (2020), een hal met trap, een 2de toilet en een kast met aansluitingen voor wasmachine en droger. Aan de voorzijde zijn 2 slaapkamers: een ruime slaapkamer en een kleine (kinder)kamer. Aan de achterzijde bevindt zich een (zeer) ruime slaapkamer en de (nieuwe) badkamer. Alle slaapkamers hebben een inbouwkast en de beide ruime slaapkamers hebben elk nog een zwarte marmeren schouw. De badkamer heeft een raam met wederom uitzicht op de prachtige Obrechtkerk. Ook op deze verdieping is aan de achterzijde een diep balkon over de gehele breedte op het zuiden.

Vierde verdieping (ca. 45 m²):
De vierde en tevens bovenste verdieping is een grote ruimte van circa 45 m² met diverse grote raampartijen. In deze ruimte is de cv-ketel geïnstalleerd, een aanrechtblad is aangebracht met een wastafel. Via deze ruimte is ook het royale dakterras te bereiken. Het ruime dakterras ligt aan de straatzijde en heeft uitzicht op onder andere het Rijksmuseum en de boomtoppen van het Vondelpark.

Dakterras:
Het dakterras van 12 m² groot is geweldig met een fenomenaal uitzicht over Amsterdam Zuid.

Details:
De woning wordt verwarmd door middel van een eigen CV-installatie.
De elektrische installatie is gemoderniseerd. Daarnaast liggen er 10 zonnepanelen op het dak, waardoor de energierekening enorm wordt gereduceerd (tot nagenoeg nihil).
Het buitenonderhoud is goed: het houtwerk is regelmatig onderhouden en het dak is recentelijk vernieuwd. De voorgevel is drie jaar geleden geheel onder handen genomen. De achtergevel van het benedenhuis is in 2014 grondig aangepakt en de achtergevel van het bovenhuis is in 2017 geheel opnieuw gestuukt en in 2020 volledig geschilderd.
Het gebouw is in 2004 gesplitst in appartementsrechten en in 2014 heeft er nog een aanpassing plaatsgevonden van de splitsingsakte.

Korte beschrijving van de buurt:
De buurt kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan restaurants en winkels in de Cornelis Schuytstraat, P.C. Hooftstraat en Van Baerlestraat. In de directe nabijheid zijn scholen (nationaal en internationaal) in overvloed, diverse musea, het Museumplein en natuurlijk het Vondelpark. Naast deze keur aan faciliteiten is de ontsluiting van de buurt door openbaar vervoer en de goede aansluitingen op de diverse snelwegen één van redenen dat de buurt zo populair is. Zo bent u binnen enige minuten op de snelweg de stad uit, of binnen enige minuten met de fiets in het historische centrum van Amsterdam.

Juridische omschrijving:
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de tweede, derde en vierde verdieping met bijbehorende terrassen op de tweede, derde en vierde verdieping, plaatselijk bekend Van Breestraat 81-2, 1071 ZH Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie U complexaanduiding 10638-A, appartementsindex 2, uitmakende het één/tweede (1/2) onverdeeld aandeel in de gemeenschap, bestaande uit het woonhuis met erf en verder aanbehoren te 1071 ZH Amsterdam, Van Breestraat 81 H, kadastraal bekend gemeente Amsterdam sectie U nummer 2772 groot één are en achtentachtig centiare.

Eigendomssituatie:
Het appartement is gelegen op eigen grond.

De Vereniging van Eigenaars:
Het appartement maakt onderdeel uit van een Vereniging van Eigenaars en is genaamd “Vereniging van Eigenaars Van Breestraat 81 te 1071 ZH Amsterdam”. Volgens opgave van de huidige eigenaren is deze vereniging niet actief (zogenoemde “slapende vereniging”). Kosten worden ad hoc tussen beide eigenaren verrekend. De leden van de VvE kunnen, indien gewenst, afspraken maken over de hoogte van de servicebijdrage, nadat het onderhavige appartement is getransporteerd.

Vaste lasten per jaar 2021 (op basis van waarde peildatum 01-01-2020):
WOZ waarde € 1.522.000,00
OZB (eigenaren deel) € 651,42
Rioolrecht € 144,00
Waterschapslasten € 184,56
?
Parkeren:
Momenteel geldt er een geschatte wachttijd voor een parkeervergunning van ca. 3 maanden. Met een elektrische auto kunt u voorrang krijgen als u aan de voorwaarden voor een milieuparkeervergunning voldoet. Een parkeervergunning voor bewoners kost € 175,00 per 6 maanden.

EPA certificaat:
Verkoper beschikt nog niet over een energieprestatiecertificaat als bedoeld in het besluit energieprestatie gebouwen maar zal een dergelijk document wel verzorgen.

Oplevering: in overleg
De door ons verstrekte informatie is vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle door ons verstrekte gegevens zijn met zorg samengesteld en grotendeels gebaseerd op door derden verstrekte gegevens. Terzake de juistheid hiervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Alle verstrekte informatie moet worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bieding of het starten van onderhandelingen. Op al onze werkzaamheden zijn de voorwaarden van de NVM van toepassing.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, bovenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1898

Oppervlakten en inhoud

Wonen
196 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
31 m²
Inhoud
697 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Zonnepanelen

Energie

Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
HR (gas gestookt combiketel uit , eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Amsterdam U 10638
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ASD17-U-10638

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken