Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V.
Verkocht

Linnaeusparkweg 171 Amsterdam

Omschrijving

Algemeen:
Gelegen aan de mooie Linnaeusparkweg in de zeer gewilde, groene en rustige Watergraafsmeer ligt op de eerste en tweede verdieping dit nog compleet naar eigen smaak aan te passen ruime, lichte en sfeervolle appartement (ca. 99 m²).
Op enkele minuten lopen bevindt zich het winkelcentrum Christiaan Huygensplein of de winkelstrip aan de Linnaeusstraat en diverse andere winkelvoorziening. In de directe omgeving bevinden zich allerlei voorzieningen zoals scholen, sportclubs en horeca. Het centrum is op fietsafstand of middels het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Tevens ligt de woning zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van de uitvalswegen ring A 10 of A 2.
Dit deel van de Watergraafsmeer is ruim en groen opgezet. Op loopafstand vindt u het fraai aangelegde Park Frankendael en iets verder weg het Flevopark. In het algemeen wordt de buurt gekenmerkt door bijzondere architectuur en een gemoedelijke en vriendelijke sfeer. Voor het grootbrengen van kinderen in Amsterdam is deze buurt ideaal.

Omschrijving/Indeling:
Via de eigen entree en de trapopgang naar de eerste verdieping komt men op de overloop uit van waaruit de toiletruimte, de meterkast en toegang tot de woonkamer is.
De woonkamer is L-vorming en voorzien drie ramen breed aan de Linnaeusparkweg met glas in lood in de bovenlichten. De open keuken heeft een hoekopstelling en heeft toegang tot het balkon aan de achterzijde met uitzicht over de rustige binnentuinen. Vanuit de eetkamer is het balkon eveneens toegankelijk via de opslaande deuren.
Op de tweede verdieping zijn drie kamers. Aan de achterzijde is de royale slaapkamer met toegang tot het balkon via de openslaande deuren. Aan de voorzijde zijn twee slaapkamers, beide voorzien van een dakkapel.
In de badkamer is een douchegelegenheid, een wastafel, tweede toilet en een mogelijkheid voor het plaatsen van een wasmachine. Tot slot op is op de overloop een ruimte toegankelijk alwaar de c.v.-installatie is gemonteerd.

Juridische omschrijving:
het appartementsrecht omvattende het uitsluitend gebruik van de woning cum annexis
gelegen op de eerste en tweede verdieping van het gebouw met vliering, een afzonderlijke
entree op de begane grond en een dakplat op het dak van de tweede verdieping, plaatselijk bekend Linnaeusparkweg 171 1 te 1098 CZ Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Watergraafsmeer, sectie B, complexaanduiding 5070-A, appartementsindex 2, uitmakende het één/derde (1/3de) onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

Erfpacht:
De grond waarop het gebouw opgericht is, is uitgegeven in voortdurende erfpacht door de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000, zoals vastgesteld door de Gemeenteraad Amsterdam op 15 november 2000. De canon bedraagt € 1.256,60 per jaar en kan voor het eerst herzien worden op 30 november 2052. Op 23 december 2022 is geopteerd voor de spijtoptanten regeling (omzetting naar eeuwigdurende erfpacht met afkoopmogelijkheid). De afhandeling hiervan zal worden overgelaten aan de koper opdat deze zijn/haar eigen keuze kan bepalen.

Vereniging van Eigenaars:
Het appartement maakt onderdeel uit van een kleinschalige Vereniging van Eigenaren (3 leden), welke (extern) professioneel beheerd door:
Delair Vastgoed Beheer B.V.
De Lairessestraat 133
1075 HJ Amsterdam
Op basis van de jaarrekening 2022 betreft het hier een gezonde Vereniging van Eigenaars. Voorts heeft de VvE geen besluiten genomen in 2023, waardoor er geen grote uitgaven zijn. Maandelijkse servicekosten bedragen thans € 148,33.
De naam van de Vereniging van Eigenaars luidt: Vereniging van eigenaars gebouw “Linnaeusparkweg 171-173” en is ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 62746677. Het aandeel in de gemeenschap bedraagt 1/3 aandeel in de gemeenschap. Ieder lid (3 leden) heeft 1 stem.

Energieprestatiecertificaat:
Geldig tot 15-05-2033
Zakelijke lasten 2023 (per jaar):
W.O.Z.-Waarde:
€ 792.000,00
(peildatum 01-01-2022)
O.Z.B.:
€ 341,35
Rioolrecht:
€ 160,43
Waterschapslasten:
€ 99,17
Erfpachtcanon:
€ 1.256,60
Periode 1 juli 2023 t/m 31 mei 2024

Notariskeuze:
Bij deze verkoop is er een (vaste) projectnotaris van toepassing, te weten:
Hartman LMH | Strawinskylaan 10 | 1077 XZ Amsterdam
T: 020 50 400 50 | M: info@hartman-lmh.nl

Oplevering:
In overleg.

Vraagprijs:
€ 625.000,- kosten koper

Parkeren:
Volgens ingewonnen informatie is er momenteel (peildatum 24 mei 2023) geen wachttijd voor een parkeervergunning voor bewoners in parkeergebied Oost-5c. Kijk voor meer, actuele, informatie op de website van de gemeente Amsterdam
Energieprestatiecertificaat:
Verkoper beschikt over een energie prestatiecertificaat (E-label). Het label is thans opgemaakt. Echter na renovatie zou u hier een goede A van moeten kunnen maken en zelfs nog beter door bijvoorbeeld zonnecollectoren en dergelijke aan te brengen. Het label is geldig tot 02-03-2033

Maatvoeringsverklaring:
“De gebruiksoppervlakte zoals vermeld in de brochure en/of de aanmelding op Funda is berekend conform de in de branche vastgestelde Branche Brede Meetinstructie (afgeleid van de NEN 2580-norm). De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze rekenmethode. Bij het tot stand komen van een koopovereenkomst verklaart koper voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Makelaar verkoper heeft zijn uiterste best gedaan de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en die van een professioneel bedrijf en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Koper wordt voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Mocht de maatvoering voor een koper van evident belang zijn, dan dient koper dat uiten en verklaren zij door de verkopend of aankopend makelaar voldoende te zijn geadviseerd, om dit zelfstandig nog eens na te (laten) meten.”

Niet zelf bewoningsclausule:
“Koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeen gekomen, dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden.”

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, bovenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg

Oppervlakten en inhoud

Wonen
99 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
5 m²
Externe bergruimte
5 m²
Inhoud
318 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Wasmachineaansluiting, wastafel
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Frans balkon

Energie

Energielabel
E

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Amsterdam B 5070-
Eigendomssituatie
Erfpacht

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren, parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken