Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V.

H.J.A. Hovens Grevestraat 2 Almere

Veiling

Omschrijving

Online executieveiling 10 oktober 2023 vanaf 10:00 uur van

Registergoed
het recht van eigendom met betrekking tot de grond met woonhuis gelegen te 1333 KZ ALMERE, H J A Hovens Grevestraat 2, kadastraal bekend gemeente ALMERE, sectie P, nummer 713, ter grootte van 223 m².

Inleiding
Executoriale verkoping (ex art. 3:268 jo 3:254 BW) op 10 oktober 2023 vanaf 10:00 uur, online veiling via vastgoedveiling.nl, ten overstaan van een van de notarissen verbonden aan Herman & Schuttevaer Notarissen N.V.

Aanvang veiling
Check vastgoedveiling.nl voor de aanvangstijd van de veiling. Het tijdstip kan tussentijds wijzigen.

Bezichtiging
Bezichtigingen niet mogelijk.

Gebruik
De directie-makelaar heeft niet kunnen constateren dat het object wordt bewoond door de eigenaar, danwel aan derde in gebruik is gegeven.

Locatie
Het object is gelegen in de nabijheid van diverse winkels en supermarkten, sportaccommodaties waaronder het Fanny Blankers Koen sportcomplex en FC Almere City. Ook de scholen zijn in deze buurt goed vertegenwoordigd. Zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs

Bereikbaarheid
Met de auto is de rijksweg A-6 binnen enkele minuten te bereiken. Met de stadsbus van station Almere Centrum is het twaalf minuten reizen naar de dichtstbijzijnde halte Bouwmeesterbuurt Oost en acht minuten van station Almere Buiten met de stadsbus naar dezelfde halte

Indeling
Vermoedelijke indeling van de woning:
Voortuin, entree, hal (v.v. meterkast, toilet en trap naar eerste verdieping), woonkamer met open keuken , schuifpui naar tuin met “chalet” in achtertuin

Eerste verdieping:
2 Slaapkamers, badkamer, overloop een trap naar zolder verdieping.

Tweede/zolder verdieping:
Voorportaal, overloop, twee aparte slaapkamers.
Kleine vliering in nok van de zolderruimte.

Woonoppervlakte
Circa 115 m² (bron: BAG-viewer).

Voorzieningen
In de woning zijn voorzieningen aanwezig.

Bouwjaar
Circa 1988 (bron: BAG-viewer).

Bouwaard
Voor-, zij- en achtergevel metselwerk. Houten gevelkozijnen voorzien van dubbele beglazing en een pannen kap.

Milieu
Er is geen technisch- of milieuonderzoek uitgevoerd door verkoper. Verkoper heeft geen asbestinventarisatie uit laten voeren. Alle in verband daarmede voorzienbare of te verwachten tekortkomingen komen volledig voor risico van koper. Verkoper aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid van asbest kan voortvloeien.

Ondergrondse tank
Voor zover aan verkoper bekend is zijn in het object geen ondergrondse tank(s) voor het opslaan van milieuonvriendelijke (vloei)stoffen aanwezig.

Bestemming
Het object heeft de bestemming wonen.

Bijzonderheden
De gemeente Almere meldt aan de eigenaar van het onderhavige object het volgende:
“Bij besluit van 8 juni 2022 hebben wij u een last onder dwangsom opgelegd, vanwege de verwaarlozing van de woning op het adres H.J.A. Hovens Grevestraat 2 te Almere. Bij geen gehoor te geven aan de lastgeving wordt een dwangsom van € 5.000,00 verbeurd, met een maximum van€ 15.000,00. Inmiddels is het maximumbedrag van de dwangsom verbeurd en loopt de procedure voor inning van de dwangsom.
Op 22 maart 2023 heeft onze toezichthouder geconstateerd dat de bouwkundige staat van de woning nog steeds in een dusdanige staat verkeert waardoor de overtreding nog immer niet is beëindigd.

Om deze reden besluiten wij om u een tweede last onder dwangsom op te leggen.

Constatering:
Op 22 maart 2023 is uw perceel op het adres H.J.A. Hovens Grevestraat 2 in Almere bezocht door de toezichthouder, de heer, van de afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH) samen met de wijkagent de heer. U was hierbij ook aanwezig. Tijdens de controle is geconstateerd dat:
• een aantal ruiten nog steeds zijn ingeslagen en deze zijn afgedekt met houten platen;
• de voordeur nog steeds grote scheuren vertoont.”

Op 8 juni 2022 heeft het college een last onder dwangsom opgelegd vanwege de verwaarlozing van de woning op het adres H.J.A. Hovens Grevestraat 2 te Almere. Omdat de maximale dwangsom was verbeurd en de overtreding nog niet is beëindigd heeft het college op 8 mei 2023 een tweede (verhoogde) last onder dwangsom opgelegd. Er is geen illegale bouw bekend echter wel strijdig gebruik met het ter plaatse geldend bestemmingsplan in de vorm kamerbewoning en daarmee ontstane overlast.

Verkoper beschikt niet over een energielabel of een daaraan gelijkwaardig document als bedoeld in de Regeling energieprestatie gebouwen en zal daar ook voorafgaand aan de levering niet over beschikken. Koper aanvaardt dit gegeven en maakt geen aanspraak op verstrekking van één van voornoemde documenten. Koper dient zichzelf ervan te vergewissen dat het verkochte (inclusief installaties) beschikt over de normale en door koper specifiek gewenste eigenschappen. Verkoper staat er niet voor in dat het verkochte (inclusief installaties) bij de eigendomsoverdracht de feitelijke eigenschappen zal bezitten die voor het normale c.q. het door koper specifieke beoogde gebruik nodig zijn. Elk risico dat dit gebruik niet mogelijk of toegestaan zal zijn, is voor rekening van de koper. Koper dient genoegzaam bekend zijn met de staat van het verkochte, de zich daarop bevindende opstallen alsmede de fundering daarvan. Koper zal verkoper niet aanspreken voor eventuele aan het verkochte (inclusief installaties) geconstateerde of te constateren (verborgen) (technische) gebreken en tekortkomingen, door welke oorzaak ook ontstaan.

Disclaimer
Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V. is door de “Executant” aangesteld als haar exclusieve adviseur ten aanzien van de geplande (executoriale) verkoop van het onroerend goed (het “Vastgoed”). Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V. is door de Executant geautoriseerd, uitsluitend in de capaciteit als adviseur van de Executant, om namens de Executant deze beknopte samenvatting (de “Samenvatting”) te verschaffen aan in aankoop van het Vastgoed geïnteresseerde partijen (de “Potentiële Kopers”) dit met als enige doelstelling om de Potentiële Kopers te assisteren in hun evaluatie van en nader onderzoek naar het Vastgoed en de Transactie. Deze Samenvatting behelst geen aanbod of uitnodiging van de Executant en/of Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V. tot het aangaan van de Transactie of toezegging of aanbeveling om de Transactie tot stand te brengen. Potentiële Kopers worden beschouwd als professionele investeerders die geacht worden voldoende expertise en ervaring te hebben om de verschillende aspecten en risico’s van de Transactie te overzien en die waar nodig eigen adviseurs zullen inschakelen. Elke Potentiële Koper wordt aangeraden om onafhankelijk juridisch, financieel, fiscaal of ander noodzakelijk advies in te winnen. Alle kosten die Potentieel Kopers maken in verband met de onderzoek en evaluatie van de Transactie zijn voor rekening en risico van die Potentiële Kopers, tenzij anders overeengekomen.
De Samenvatting is opgesteld om Potentiële Kopers te informeren. De Samenvatting is geen compleet overzicht of opsomming van alle informatie die Potentiële Kopers willen hebben of nodig hebben om te beslissen of zij willen bieden op het Vastgoed. De Executant Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V. en hun respectievelijke dochtermaatschappijen, de aan hen gelieerde ondernemingen, medewerkers en agenten sluiten expliciet enige aansprakelijkheid uit die wellicht zou kunnen voortkomen uit deze Samenvatting of enige andere in het kader van de Transactie verstrekte informatie (de “Informatie”) en eventuele fouten op omissies hierin. Specifiek wordt er door de Executant en/of Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V. geen verklaring of garantie gegeven inzake de haalbaarheid of redelijkheid van enige in de Informatie opgenomen projectie, targets, schatting, vooruitzichten of financiële gegevens. Elke Potentiële Koper zal onafhankelijk het Vastgoed, de Transactie en de Informatie moeten onderzoeken en evalueren. Noch de Executant, noch Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V. hebben een verplichting om additionele informatie te verstrekken, de Samenvatting en/of Informatie aan te passen of bij te werken of enige onjuistheden aan te geven of aan te passen die op enig moment mogen blijken.

Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V. treedt met betrekking tot de Transactie op als exclusief adviseur van de Executant en zal derhalve andere partijen (onafhankelijk van of zij wel of niet de Samenvatting en/of Informatie hebben ontvangen) niet beschouwen als cliënt of opdrachtgever in relatie tot de Transactie.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
11 september 2023
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1988
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
115 m²
Perceel
223 m²
Inhoud
345 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Schuifpui

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Almere P 713
Oppervlakte
223 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
AMR04-P-713

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin
Achtertuin
90 m²
Ligging tuin
Gelegen op het noordoost

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken