Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V.
Vorige | Volgende
Verkocht

Valeriusstraat 14 II Amsterdam

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-5893010

info@khmakelaardij.nl

Omschrijving

Algemeen: Een royaal 2/3-kamerappartement van 64 m² op de tweede verdieping met een balkon aan de achterzijde en een Frans balkon aan de voorzijde van het gebouw aan de Valeriusstraat 14 te Amsterdam. Het appartement verdient enige aandacht, zodat een koper naar believen het appartement naar zijn/haar idee kan indelen. Ligging: Het appartement is gelegen in mooie Amsterdam (Oud)-Zuid tussen de...

Kenmerken

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 73 p/m
Bouwjaar
-1906
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Energielabel
Klasse E

Omschrijving

Algemeen:
Een royaal 2/3-kamerappartement van 64 m² op de tweede verdieping met een balkon aan de achterzijde en een Frans balkon aan de voorzijde van het gebouw aan de Valeriusstraat 14 te Amsterdam.
Het appartement verdient enige aandacht, zodat een koper naar believen het appartement naar zijn/haar idee kan indelen.

Ligging:
Het appartement is gelegen in mooie Amsterdam (Oud)-Zuid tussen de Banstraat en de hippe Cornelis Schuytstraat, alwaar diverse winkels en horecagelegenheden zich bevinden. Tevens is het Museumplein, het Concertgebouw en het Vondelpark op loopafstand.

Indeling:
Via het algemene trappenhuis is het appartement op de tweede verdieping te bereiken.
Bij binnenkomst in het appartement treft men direct de garderobe aan. Vandaaruit komt men in de achtersuite, welke als eetkamer is/was in gedeeld, en middels de opslaande deuren toegang heeft tot het balkon. Vanuit de achtersuite is de keuken toegankelijk alsmede de badkamer. De badkamer is voorzien van een toilet, wastafel, ligbad en de wasmachineaansluiting. De lichte voorsuite heeft een prachtig oppervlakte en was ingericht als woonkamer. Via de openslaande deuren is toegang tot het Franse balkon. De voorzijdekamer is ingericht als slaapkamer. In deze kamer is tevens de meterkast en de elektra- en gasmeter.
Het appartement is voorzien van een parketvloer.

Juridische omschrijving:
het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de tweede verdieping plaatselijk bekend als Valeriusstraat 14 II, 1071 MH Amsterdam, kadastraal bekend als gemeente Amsterdam sectie U nummer 9083 A-4, uitmakende het onverdeeld een/vierde aandeel in de gemeenschap, bestaande uit het woonhuis met ondergrond erf en tuin, staande en gelegen te Amsterdam aan de Valeriusstraat 14, ten tijde van de splitsing in appartementsrechten, kadastraal bekend als gemeente Amsterdam, sectie U nummer 3949 groot een are drie en dertig centiare.

De Vereniging van Eigenaars:
De Vereniging van Eigenaars bestaat uit 3 appartementsrechten, zijnde een dubbel benedenhuis, het appartement op de tweede verdieping en een dubbel bovenhuis op de derde en vierde verdieping.
De servicekosten voor dit appartement is vastgesteld op € 72,60 per maand.
De vereniging is financieel gezond en beschikt over voldoende liquide middelen.

Binnen de Vereniging van Eigenaars spelen de volgende punten:
- De eigenaar van het begane grondappartement wenst een kelder uit te breiden en zal hiervoor de fundering van het onderhavige pand gaan vernieuwen. De vergunningen worden thans aangevraagd.
- De eigenaar van het bovenste appartement heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor het veranderen van de indeling op de derde verdieping, het plaatsen van twee dakterrassen te hoogte van de vierde verdieping en het bouwen van een extra bouwlaag op het gebouw Valeriusstraat 14 met bestemming daarvan tot één woning. Deze vergunning is op 9 november 2018 verleend door de gemeente Amsterdam.
De akte van splitsing in appartementsrechten zal hiervoor nog worden gewijzigd.

De administratie van de "Vereniging van Eigenaren van het Flatgebouw Valeriusstraat 14" wordt in eigen beheer gevoerd. De Vereniging is ingeschreven in de kamer van koophandel onder nummer 34357597 en heeft haar correspondentieadres Valeriusstraat 14 huis te Amsterdam.

Eigendomssituatie:
Het gebouw is gelegen op eigen grond.

Vaste lasten per jaar (2019):
OZB € 206,50
Rioolrecht € 131,12
Waterschapslasten € 73,30
WOZ waarde € 545.000,00 (peildatum 01-01-2018)

Engergielabel
Het appartement beschikt over een energielabel E en is geldig tot 28 maart 2029.

Parkeren:
De Valeriusstraat valt conform de website van de gemeente Amsterdam onder Zuid 8. Voor dit gebied geldt geen wachtlijst voor het aanvragen van een bewonersvergunning (13 mei 2019). Dit is terug te vinden op de website: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeervergunning

Bijzonderheden:
• 2/3kamerappartement
• Woonoppervlakte van 64,2 m²
• Balkon voorzijde 1 m²
• Balkon achterzijde 4,9 m²
• Eigen grond
• C.V.-combiketel merk Nefit bouwjaar 2018
• Energielabel E
• Bouwjaar 1903

Maatvoeringsverklaring:
"De gebruiksoppervlakte zoals vermeld in de brochure en/of de aanmelding op Funda is berekend conform de in de branche vastgestelde Branche Brede Meetinstructie (afgeleid van de NEN 2580-norm). De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze rekenmethode. Bij het tot stand komen van een koopovereenkomst verklaart koper voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Makelaar verkoper heeft zijn uiterste best gedaan de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en die van een professioneel bedrijf en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Koper wordt voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Mocht de maatvoering voor een koper van evident belang zijn, dan dient koper dat uiten en verklaren zij door de verkopend of aankopend makelaar voldoende te zijn geadviseerd, om dit zelfstandig nog eens na te (laten) meten."

Niet zelf bewoningsclausule:
"Koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeen gekomen, dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden."

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 73 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
64 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
6 m²
Bruto inhoud
244 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, wastafel

Energie

Energielabel
Klasse E
Isolatie
geen spouw
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Nefit
Bouwjaar ketel
2018
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
U
Indexnummer
4
Perceel
9083
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Foto's

Kaart Valeriusstraat 14 II Amsterdam

naar Valeriusstraat 14 II Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand