Kinneging & Heijer Makelaardij o/z B.V.
Vorige | Volgende
Verkocht

Scherpenzeelstraat 101 Amsterdam

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-5893010

info@khmakelaardij.nl

Omschrijving

Algemeen: Een ruime, netjes onderhouden, twee-/driekamer appartement op de begane grond verdieping van het gebouw met een woonoppervlakte van 80 m² groot en een ruime tuin op het Westen (dus middag-/avondzon) van meer dan 50 m². De tuin is afgesloten maar biedt wel de mogelijkheid om een poort in de schutting aan te brengen waardoor er een "achterom" zal zijn. Daarnaast beschikt het appartement ook...

Kenmerken

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Service kosten
€ 113 p/m
Bouwjaar
1986
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Omschrijving

Algemeen:
Een ruime, netjes onderhouden, twee-/driekamer appartement op de begane grond verdieping van het gebouw met een woonoppervlakte van 80 m² groot en een ruime tuin op het Westen (dus middag-/avondzon) van meer dan 50 m². De tuin is afgesloten maar biedt wel de mogelijkheid om een poort in de schutting aan te brengen waardoor er een "achterom" zal zijn. Daarnaast beschikt het appartement ook nog eens over een ruime berging van bijna 8 m². Het appartement is gelegen op een goede rustige en groene locatie in Gein.

Indeling:
Ruime entree, meterkast bevindt zich in het traphuis. Vanuit de hal toegang tot de nette badkamer voorzien van bad, douche en wastafel. Direct daarnaast toegang tot het separate toilet. Aan de voorzijde van de woning is de ruime woonkeuken en een slaapkamer gesitueerd. Deze ruime woonkeuken is ook eenvoudig terug te bouwen tot een keuken en tweede slaapkamer. De woonkamer is zeer ruim en heeft een open verbinding naar de studeer-/werkkamer (beide aan de achter-/tuinzijde). Ook hiervoor geldt dat de studeer-/werkkamer eenvoudig af te scheiden is en er eventueel een derde dan wel tweede slaapkamer te creëren is. Vanuit de woonkamer is de ruime en zonnige tuin te bereiken welke netjes onderhouden is.

Het appartement:
1. Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning op de begane grond en aangrenzende tuin van na te melden gebouw, plaatselijk bekend te Amsterdam, Scherpenzeelstraat 101, kadastraal bekend gemeente Weesperkarspel, sectie L complexaanduiding 1396-A appartementsindex 1;
2. Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de berging op de begane grond van na te melden gebouw, kadastraal bekend gemeente Weesperkarspel, sectie L complexaanduiding 1396-A appartementsindex 8;
Respectievelijk uitmakende het negenentachtig/vierhonderdtwee en vier/vierhonderdtwee onverdeeld aandeel in de gemeenschap, bestaande uit een flatgebouw genaamd "Purper Reiger VII", bevattende zeven woningen met bijbehorende bergingen te Amsterdam aan de Scherpenzeelstraat en het voortdurend recht van erfpacht van de onderliggende grond, eigendom van de gemeente Amsterdam, ten tijde van de splitsing in appartementsrechten kadastraal bekend gemeente Weesperkarspel, sectie L nummer 1364, groot drie are drie centiare.

Locatie:
Situatie:
De woning is gesitueerd op korte afstand van de A9, A1, A2 en A10. Metrostation Reigersbos en busverbindingen zijn op loopafstand gelegen. Voor ontspanning kunt u gaan wandelen, joggen, picknicken of zwemmen bij de Gaasperplas. Binnen afzienbare tijd zal bovenop de A9 een park, qua grootte 2x het Vondelpark, worden aangelegd. Op 5 minuten lopen ligt een grote sportschool en vindt u alle winkels voor uw dagelijkse boodschappen. Basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs zijn in de directe omgeving voldoende aanwezig.
Gein:
Gein is een woonwijk in Amsterdam-Zuidoost in het stadsdeel Gaasperdam. De naam van de wijk is ontleend aan het ten oosten van de wijk lopende riviertje Gein. De eerste woningen werden opgeleverd in 1982 en de wijk was eind jaren 1980 grotendeels voltooid. De wijk is gebouwd in de Polder Gein en Gaasp en wordt aan de zuid- en oostkant begrensd door de provinciegrens tussen Noord-Holland en Utrecht met De Hoge Dijk en de Gaasperzoom. De westzijde grenst aan de wijk Reigersbos. Aan de noordzijde grenst de wijk aan de Gaasperplas. Die plas is ontstaan door de zandwinning die voor Amsterdam-Zuidoost nodig was. Het nabijgelegen Gaasperpark werd aangelegd tussen 1977 en 1982 voor de in dat laatste jaar gehouden Floriade. Na afloop van de Floriade werden bijna alle toevoegingen verwijderd, zodat een eenvoudiger stadspark overbleef. Aan de Gaasperplas bevinden zich een jachthaventje en meerdere ligweides. Naast de Gein-wijk ligt kinderboerderij 't Brinkie.
Winkels:
Winkels zijn (onder andere) te vinden in het winkelcentrum Reigersbos en aan het Wisseloord. De straatnamen in Gaasperdam werden voornamelijk ontleend aan namen van Nederlandse gemeenten, dorpen en boerderijen, maar er zijn ook buurten met namen van verzetsmensen en van Amsterdamse wethouders.
Evenementen:
Sinds 2008 wordt jaarlijks het "Gaasper Pleasure" muziekfestival georganiseerd, aan de zuidoever van de Gaasperplas. Dit initiatief is ontstaan door lokale bewoners uit Gein en is gestart als kleinschalig evenement. Vandaag de dag wordt dit nog steeds georganiseerd door de oorspronkelijke oprichters en is het uitgegroeid tot een tweedaags festival met meer dan 3000 bezoekers.

Erfpacht:
Het gebouw is gesplitst in appartementsrechten onder de algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht van 1966 (Gemeente Amsterdam) en de canon is vooruitbetaald tot en met 31 mei 2035. Daarnaast is de aanvraag afkoop eeuwigdurende erfpacht aangevraagd.

Vereniging van Eigenaars:
De VvE is gezond, actief en wordt professioneel beheerd. De servicekosten bedragen € 112,50 per maand (woning + berging). De administrateur zorgt onder andere voor het financieel en administratief beheer, bestuurlijke en technische ondersteuning.

Bijzonderheden:
- Afgekochte canon tot 31 mei 2035;
- Woonoppervlakte 79,9 m² (NEN2580 gemeten);
- Ruime tuin van meer dan 20 m², keurig onderhouden;
- Goed geïsoleerd;
- Energielabel (voorlopig) C;
- 1 slaapkamer, echter eenvoudig om te vormen tot drie slaapkamers;
- zeer ruime woonkamer met een ruime studeer-/werkkamer
- Externe berging in de onderbouw (naastgelegen);
- Bouwjaar 1986;
- Oplevering in overleg.

Technische installaties:
Verwarming: Middels infrarood verwarmingselement (geen gedoe met een ketel);
Warm Water: Via een boiler
Elektrische installatie: Voldoende groepen.
Isolatie: De gehele woning is voorzien van dubbel glas.

Zakelijke lasten 2020 (per jaar):
WOZ-waarde 1-1-2019): € 283.000,00
OZB-eigenaren deel: € 100,75
Rioolrecht: € 138,33
Waterschapslasten: € 34,49
Servicekosten (V.v.E.): € 1.350,00

Notariskeuze:
De koper is vrij om te bepalen welke notaris wordt aangewezen voor het opmaken van een koopovereenkomst, de akte van levering en eventueel een hypotheekakte.

Oplevering:
In overleg.

Parkeren:
Om het complex zijn diverse parkeergelegenheden op de openbare weg, waar betaald parkeren niet van kracht is.

Energie prestatiecertificaat:
Verkoper beschikt nog niet over een energie prestatiecertificaat. Het voorlopige label is een C.

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 113 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1986
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
80 m²
Externe bergruimte
8 m²
Bruto inhoud
252 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
2
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, wastafelmeubel
Voorzieningen badkamer
toilet
Voorzieningen
glasvezel kabel, mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
elektrische verwarming
Warm water
elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Weesperkarspel
Sectie
L
Indexnummer
1
Perceel
1396A
Eigendomssituatie
Erfpacht
Lasten afgekocht tot
do 31/5/2035
 
 
Gemeente
Weesperkarspel
Sectie
L
Indexnummer
8
Perceel
1396A
Eigendomssituatie
Erfpacht
Lasten afgekocht tot
do 31/5/2035

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuintype
achtertuin
Tuin
Normaal, west, 7.90 x 7.20 m
Oppervlakte
54 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's

Kaart Scherpenzeelstraat 101 Amsterdam

naar Scherpenzeelstraat 101 Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand